Oktober08fotoboek/Reunie2010/Auteursrecht reacties

FotoArchief / Misbruik/ Reacties Pater worden!

Wat is nieuw?

 

Vrijdag 19 mei 2017

In de loop der jaren toch een aardig archief opgebouwd. Aangezien ik een beelddenker ben vormen foto's de kern van dat archief. Het beeld van de studiezaal bijvoorbeeld kwam regelmatig terug. Werken aan vertalingen uit het latijn of grieks, brieven schrijven, carmiggelt en bomans lezen, stukjes schrijven voor de Studentenhaver. Maar er waren ook avonden, vooral zondagavonden, met uitredingsverschijnselen, een vlucht uit de werkelijkheid. Dan was de stilte oorverdovend.


Vrijdag 10 maart 2017

Yes or No

De vrijheid van meningsuiting is geblokkeerd door arrestaties van talloze journalisten en sluiting of overnames van kranten. Deze praktijken worden verdedigd met een beroep op de vrijheid van meningsuiting. Wonderlijk.

 

Donderdag 9 maart 2017

Even wat nieuws. Ik had op het blog geschreven dat Ravensbos zou worden verkocht. Jo Rodiger heeft daarop gereageerd en aangegeven dat dat niet het geval is . Ravensbos staat niet te koop. Integendeel. Ze willen graag investeren en nieuwe plannen ontwikkelen om Ravensbos weer kleur te geven. Ik heb aangegeven hier blij mee te zijn en wens de familie het allerbeste.

Verder heb ik Studentenhaver-paginaas met 1 pagina uitgebreid. Hier vindt je pdf-files waaronder een onderzoek, gedaan door Pater Rientjes indertijd, over de toekomstmogelijkheden van Ravensbos. De laatste pagina ontbreekt. De slotconclusie is al bekend. Deze pagina heet "Uit den ouden Doos." en dat is het ook. Maar ik was ook blij pdf-files tegen te komen van Martin Schram met wie ik ook heb gewerkt in dezelfde tijd op de Anne Frank Stchting en regelmatig tegenkwam bij onze ontmoetingen met Henk Schram. Van Henk vindt je ook het een en ander terug. Dat geldt ook voor Pater Lotgerink, die mij altijd is bijgebleven over zijn bijbelse interpretatie over sterven en geboren worden, een cyclus die we ook tijdens ons leven meerder malen doorlopen. Ik zie hem nog staan, met gesloten ogen. Verder veel ovelijdensberichten en de geschiedenis van de Oblaten en vergeet niet , dat hoef ik niemand te vertellen: de waarheid kent veel gezichten. Kies maar.

En verder: de kleur van onze aardbol veranderdt geleidelijk aan. Ik lees dagelijks en maak er een spel van de volgende fase te voorspellen. In mijn vrijwilligerswerk is het tegenwoordig done om de ontwikkelingen te bespreken en ik ben blij te ontdekken dat de kring steeds groter wordt en tot mijn verbazing zijn er studenten (Midelbare Scholieren, Tutoren,) een abonnement hebben genomen op De Correspondent en de informatie gebruiken voor hun werkstukken.

Nog een nieuwtje: afgelopen zomer vierden we het bestaan van deze site : 20 jaar: 1996-2016.

Het gaat u allen goed.

 

Donderdag 15 December 2016

Kerstmis 2016

I wish you a connection with the earth, involvment with the suffering of millions of people around the world, caught in conflicts , war, live threathening circumstances. We cannot do much but what we do can make a lttle difference.

Aleppo: Looking for shelter, a home, food, safety, a live, a future.

 

Woensdag 3 augustus 2016

Om even bij te praten in deze mooie zomer. Volgens de NOS gebeurdt er maar weinig, is er geen of nauwelijks nieuws. Komkommertijd. Ondertussen gaat ISIS internationaal in tal van landen tekeer, Is Turkye bezig met een transformatie richting het einde van een democratie, worden we dagelijks geconfronteerd met aanslagen en waarschuwen Eurocraten voor een financiele crisis. En dan hebben we het nog niet over de voortschreidende climaatveranderingen en de spanningen in de zuid-chinese zee.

Kommmertijd.

Over deze tijd gesproken. Weinig of geen nieuwe berichten van oud studenten. Nu zijn de meesten uiteraard behoorlijk oud, hebben we een scheiding der geesten doorgemaakt rond themaas als sexueel misbruik, wordt de site nog wereldwijd gevolgd, maar toch. Ik heb weer voor een jaartje bijgetekend met veel plezier. Elke foto heeft een verhaal, mooi of verdrietig, als het maar een plek heeft.

Nog een paar belangrijke mededelingen:

Gerard Bouwmeester heeft een nieuw e-mail adres: g.bouwmeester1950@gmail.com.eIs Jene van Moorsel jarig gweest en wil ik hem bij deze van harte feliciteren.

De eigenaar van Ravensbos is overleden. Het bericht is mij toegestuurd. Mijn condoleances zijn hierbij voor de familie en wens ik hen sterkte bij het verlies. We denken met dankbaarheid nog steeds terug aan de mogelijkheid die ons werd gegeven om in 2010 een Reunie te houden op Ravensbos.

Woensdag 23 december 2015

Ik wens jullie ook allemaal een gezond en hopelijk levenslustig nieuw jaar toe. Het afgelopen jaar hebben we afscheid moeten nemen van Jos van Neer. Gewoon te vroeg. Wat overigens voor ons allemaal geldt als het zover is. Van Frans Polman en Geert Geraedts een kerstwens gekregen. Zoals je ziet , ik schilder nog graag en geef ook elke zaterdag schilder-workshops op het Weekend College, pleeg mantelzorg , huiswerkbegeleiding , ben lid van de buurtcommissie, stem links, praat links en zou moeten oefenen met pijl en boog om in tijden van rampspoed te overleven. Weet iemand trouwens of de oblaten betrokken zijn geweest bij de culturele genocide op de metis- en inuit-bevolking in Canada? Ik was van plan om daar missionaris te worden, maar dat ging niet door. Gek eigenlijk. Wat zou ik hebben gedaan? Om over na te denken.

Fijne dagen en een hoopvolle start in het nieuwe jaar.

Peter van Velzen

Maandag 12 oktober 2015

Vrienden,

Het is stil geworden rond Ravensbos. Ouder en wijzer geworden misschien en minder mobiel. In ieder geval hoop ik dat we allemaal genieten van ons (naderende) pensioen. De wereld om ons heen is behoorlijk in beweging en voor wie dat wil, stoppen we er tijd en energie in voor discussie, standpunten, misschien actieve betrokkenheid. Misschien betrokken bij armoedebestrijding, hulp aan daklozen, uitgeprocedeerde asielzoekers, opvang van vluchtelingen, taalles, schuldhulpverlening, of gewoon het geven van een luisterend oor aan ouderen of zorg voor eigen ouders. Misschien is op Ravensbos de kiem gelegd voor die actieve betrokkenheid, misschien hebben sommigen van ons het gevoel dat de cirkel rond is, na vele omwegen.

Zou zomaar kunnen. In dat geval is omzien in verwondering een moment van bezinning en naar ik hoop zelf-acceptatie omdat we in wijsheid zijn gegroeid en een steun kunnen zijn voor anderen.

De site wordt nog druk bezocht en dus reden om nog even door te gaan.

Met vriendelijke groeten,

Peter van Velzen

Donderdag 11 december 2014

Vrienden,

Er is nieuws. Nog niet zo lang geleden hebben Willem en ik gesproken met Frans van Spanje. Daar was ik heel blij mee omdat we veel samen waren opgetrokken in de toneelclub Kameleon en daarbuiten in vrolijke acts in de refter en met carnaval. Nu was het bijpraten in hoe het hem verder was vergaan. Komend jaar moeten we echt weer een ontmoeting regelen in ons aller Cafe Rijnders. We laten het zo vroeg mogelijk weten om eventueel met data te kunnen schuiven. Verder heb ik deze week berichten ontvangen van Martin Noordermeer en Geert Gerardts en die geef ik hierondr weer.

Beste mensen, oud Ravensbossers


Ik mail jullie omdat jullie allemaal Jos van Neer kennen en omdat ik emailadressen van jullie heb kunnen vinden, waarvan ik hoop dat ze nog kloppen. Om je geheugen op te frissen. Jos is nadat hij de gamma had gedaan op Ravensbos naar Venraay de B-verpleegopleiding gaan doen, daarna is hij 12 jaar naar Suriname gegaan waar hij in de bush onderwijzer was bij de indianen.
Ik heb zelf nog regelmatig contact met Joseph, zoals ik hem noem, en ik mocht wat oude bekenden vertellen wat er met hem aan de hand is. Joseph is herstellende van een zware ziekte.. Hij is gister weer thuis gekomen uit het ziekenhuis na twee operaties, vlak achter elkaar aan zijn darmen. Hij moet het nu met een stoma doen, ja inderdaad hij heeft kanker. Ze weten nog niet of ze de zaak onder controle hebben. Binnenkort moet hij weer door de scan. Hij heeft het best moeilijk gehad de afgelopen periode ook al omdat hij ook nog eens hartritmestoringen kreeg. Gelukkig houdt hij de moed er toch wel in. Je mag uit mijn mailtje opmaken dat hij het fijn zou vinden als hij iets van jullie hoort op welke manier dan ook. We hopen dat hij weer snel een beetje de oude is.

jmevanneer@gmail.com

Ik wens jullie alle goeds en een blij, hart en geest verlichtend Kerstfeest

Mailadres Geert: sjengsjang@gmail.com

Van Martien Noordermeer het volgende bericht:

Beste vrienden,
Degene die dit schrijft is Martien Noordermeer.
Ik heb 20 jaar in Suriname gewerkt, ben er door Bouterse uitgezet (1982)  en toen naar Haiti vertrokken.
Daar heb ik ook 19 jaar gewerkt.
Nu zit ik weer in Suriname en werk er voor de haitianen.
Ondertussen doe ik ook veel aan muziek, vooral liturgische.
Ik heb geen parochie maar waar ik gevraagd word, -als ik niet voor de haitianen bezig ben,
bied ik de helpende hand.
Deze maand, de 19e word ik 76 en ben nog kerngezond en actief.
Ik wens Jef van Neer, veel sterkte toe, en allen -ik weet niet naar wie deze brief gaat,
bekende of onbekende strudiegenoten groet ik hartelijk met een STEVIGE BRASA!
Het is leuk om na zoveel jaren weer eens kontakt te krijgen.
Zin in een weekje Suriname???  Welkom !!!
Bij deze wens ik jullie allemaal een Zalig Kerstmis, zalig uiteinde en een gezegend 2015
Hartelijke Groeten van
Martien NOORDERMEER O.M.I.

Als je wilt reageren naar Martien , is hier het mailadres: martinnoordermeer@yahoo.fr

Net als Geert en Martien wens ik eenieder een zalig kerstfeest en een goed, gezond, gezegend 2015!

 

 

Woensdag 8 oktober 2014

Vrienden,

Dit bericht trof ik aan in de volkskrant. Mogelijk dat we elkaar aantreffen aanstaande vrijdag om afscheid te nemen van

Floor de Grauw O.M.I

Met vriendelijke groet,

Peter van Velzen

. F.de Grauw (:midden)

Brief aan Martin Costa oprichter van Purnodaya, Shri Lanka.

“I have very good memories of you and your work”

It is with great appreciation I send my felicitations for the Silver Jubilee of Purnodaya. Congratulations from the depth of my heart for the Brotherhood of Hope Trust.

You started the Brotherhood of Hope, together with my fellow Oblate, late Fr. Dalston Forbes. You started a pre-school and an evening school program. You did and are doing a very good job for the poor, specially the marginalized children and their families.

Dear Martin, I am very proud that I was able to help you and your important work a little bit. I have very good memories of you and your work.

I hope that you are able to work for some more years for the poor in Jaela.

With warm greetings,

Pater F. P. de Grauw OMI
The Netherlands

 

Maandag 12 mei 2014

Beste vrienden,

Op 3 april j.l is Siem Kok, 75 jaar, overleden.

Ik kreeg van Jo Hoen het volgende bericht:

Datum 09-04-2014 10:30
Hallo Peter,
Siem Kok was student op Ravensbos van 1951-1957 en later prefect en studiebegeleider. Hij is in
dezelfde periode als Jène van Moorsel uitgetreden.
Er zullen er nog wel zijn die hem gekend hebben.
Met vriendelijke groet/Mit freundliche Grüssen/Cordialement
J.H.M. Hoen

Vrijdag 31 januari 2014

Beste vrienden,

Ik ben er helemaal niet aan toegekomen om jullie tenminste gelukkig nieuwjaar toe te wensen. Van verschillende mensen heb ik die wel gehad, waarvoor mijn hartelijke dank. Ik werk hard aan mijn herstel. De Marathon zit helaas nog niet in het programma.

Er zijn sinds oktober geen nieuwe bijdragen meer geleverd, maar bezoekers zijn er wel volop. Zolang het kan, kunnen we nog als we daar zin in hebben terugblikken. Omzien in verwondering.

Er zijn er ook die er een dikke punt achter hebben gezet: omzien in wrok. Alle gradaties zijn mogelijk. Wat ik echter hoop is dat we zijn gegroeid in zelfkennis en wijsheid. Iemand die me altijd is bijgebleven is Pater Lotgerink. Hij sprak met half geloken ogen over de dood en verijzenis: tijdens ons leven zullen we vele malen sterven en geboren worden en in dat proces komen we dichter bij de kern. Kwestie van ervaren en herkennen.

Met vriendelijke groet,

peter van velzen

Donderdag 10 oktober 2013

Willem Reijnders en ik kregen van Henri van de Werd een uitnodiging om zijn promotie op de Vrije Universiteit bij te wonen. Hij verdedigde daar op 24 september j.l zijn onderzoek en slaagde daar cum laude in. Helaas kon ik daar zelf niet bij aanwezig zijn, maar Willem heeft gelukkig de honneurs waargenomen namens ons.

Henri, van harte gefeliciteerd!

Deelgebieden van de prefrontale schors vastgesteld

24 september 2013 | Promotie

De prefrontale schors is onder te verdelen in verschillende hersengebieden. Maar waar de grenzen tussen die gebieden zich exact bevinden, was nooit beschreven. De gepensioneerde neuroloog Henri van de Werd heeft dit nu wel gedaan voor de hersenen van muizen en ratten. Hij promoveert 24 september.

De prefrontale schors is een hersengebied dat betrokken is bij de aanpassing van het gedrag van mens en dier aan veranderingen in hun omgeving, zoals een acute dreiging die vraagt om onmiddellijke doelgerichte actie. De verschillende gebieden waarin de prefrontale schors kan worden onderverdeeld, hebben ieder een eigen functie.
Onderzoeker Henri van de Werd beschrijft voor het eerst de grenzen tussen gebieden die deel uitmaken van de prefrontale schors van muis en rat.

De gebieden van de prefrontale schors onderscheiden zich van elkaar door verschil in anatomische structuur, door verschil in verbindingen met andere gebieden, in en buiten de prefrontale schors, alsook door verschil in aanwezige chemische substanties. Het onderzoek laat zien dat het mogelijk is om op grond van anatomische kenmerken grenzen tussen gebieden van de prefrontale schors betrouwbaar te bepalen.
Een nauwkeurige en herkenbare afbakening van deze gebieden is van belang voor verder hersenonderzoek.

Promovendus: H.J.J.M. van de Werd
Titel proefschrift : Parcellation of Prefrontal Cortical Areas in Mouse and Rat Brain
Promotor: prof.dr. H.B.M. Uylings

Datum

24 september 2013

Tijd

13:45 tot 14:45

Locatie

Aula, Vrije Universiteit

Willem: Het was indrukwekkend om deze krasse knar te zien optreden.
"De Oblaten zouden trots zijn geweest" schreef ik in mijn geschenk dat ik hem gaf.

 

Zondag 18 augustus 2013

En nu maar hopen dat jullie allemaal een hele fijne zomer hebben gehad. Ikzelf ben iets minder gelukkig. Ik heb tijdens een wandeling mijn quadriceps gescheurd en moet me voor lange tijd gedeisd houden. Geen Eijlders voorlopig. Er is wel het een en ander te melden.

  • Jan Verbart is op zoek naar informatie over zijn familie. Hij heeft mij een antal foto's gestuurd onder andere van Jan en Andre Uitterhoeve. Je treft het verhaal en de foto's op Ravensblog.ravensbos.nl. Als je wilt reageren kan dat via de mail of door een reactie te plaatsen op de Blog.
  • Bij het opschonen van mijn computer trof ik nog foto's aan van de Reunie. Ik heb ze alsnog geplaatst in het Oktober08 fotoboek (zie boven).
  • Ook trof ik nog een brief van Pater Piet Palm waarin hij zijn dank uitspreekt voor de Reunie. Ik heb de brief geplaatst op de Reunie2010 pagina (zie boven).
  • Verder zijn er reacties binnen gekomen bij het artikel over Henk Schram op Ravensblog.ravensbos.nl. Waarvan Acte.
  • In het gastenboek hebben Jan Derix (1956-1963) en Hans Lamers (1960) zich enthousiast gemeld. Contact met jaargenoten zouden ze erg op prijs stellen.

Er komen nog mooie warme dagen.

Groeten, peter van Velzen

Zondag 26 mei 2013

Afgelopen vrijdag hebben we waardig afscheid genomen van Pater Piet Palm. Wat we al wisten, maar wat nu ook tijdens de dienst werd bevestigd, is dat bij hem de nadruk heeft gelegen op ieders persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken van eigen talent en vaardigheden. Hij deed dat op Ravensbos via de toneelgroep Kameleon en moedigde daarnaast ook eigen initiatieven aan om dromen te verwezenlijken. Persoonlijke ontwikkeling stond op de eerste plaats, roeping op de tweede. Degenen die ik heb gesproken voor en na de dienst hebben dat bevestigd. Zelf ben ik hem dankbaar  dat hij mij vroeg om lid te willen worden van Kameleon en daar heb ik veel van geleerd. Het voordragen van poezie, toneeloefeningen op zolder om emoties te verbeelden aan de telefoon of hoe je moet reageren wanneer je een tijger tegenkomt. Hij was niet snel tevreden. "Bloed en liefde" was mijn eerste toneelervaring en dat smaakte naar meer. Samen met Herman Kotte heb ik hem nog een tijd kunnen volgen en zo kreeg ik op de Reunie zijn fotoboeken te leen om zijn foto´s te plaatsen op de website. Piet  blijft  nog een lange tijd bij ons.

Peter van Velzen

 

   Woensdag 22 mei 2013

Vandaag kreeg ik bericht van Jo Brouns dat Pater Piet Palm O.M.I is overleden.

Met dank aan Jo. Deze aankondiging tref je ook aan in de Volkskrant en mogelijk meerdere kranten. Hopelijk treffen we elkaar aanstaande vrijdag in Nijmegen om afscheid te nemen van Piet.

Dinsdag 16 februari 2013

We hebben ondertussen een boeiende bijeenkomst gehad in Eijlders en gebleken is dat er veel vragen zijn en er veel te beantwoorden is. Er zal dus een vervolg komen. Daarover komt nader bericht.

Nieuw is dat ravensblog.ravensbos.nl is vernieuwd. Ik werd daarvoor geinspireerd door berichten in de nieuwe Akkoord van feb-2013. Je treft op de blog een verslagje van Zondag, kennismaking met Jan Brinkhof en een stuk naar aanleiding van het overlijden van Tissa Balasuriya. Veel lees plezier!!

Woensdag 13 februari 2013

Als iemand zich nog wil aanmelden voor een bijeenkomst in Eijlders, neem dan even contact op met Willem Reijnders. Misschien best de moeite waard om even bij te praten. Ondertussen volgens we het nieuws: het vertrek van Benedictus en de mogelijke verkiezing tot Paus van Rome van Peter Tucson. Je weet maar nooit. Mijn eerste reactie was dat Benedictus de machtspelletjes in de curie spuugzat was. En waarempel een artikeltje in de telegraaf verwees daar ook naar. Hij heeft binnenkort de handen vrij om zich in te laten met de paus keuze.

Groeten,

Peter van Velzen

Maandag 31 december 2012

Jo Brouns heeft mij het Ravensbos lied toegezonden. Hij heeft een nieuwe versie gemaakt, dit keer met vocale en instrumentale ondersteuning. Mooi, een aanrader. Het is te vinden op de reuniesite: reunie2010.

Dinsdag 18 december 2012

Vrienden,
Bedankt voor alle positieve reacties en steun om op dezelfde voet door te gaan. Willem zal een bevestiging sturen voor wat betreft de ontmoetingsdatum in januari en een vervolg voor diegenene die niet kunnen. Dat komt goed.

Peter van velzen

pvvelzen7@gmail.com

Donderdag 22 november 2012

Vrienden,

Ravensbos.nl is een druk bezochte site en niet alleen om dat ik met enige regelmaat voor updates zorg, maar ook omdat anderen met wonderlijke zendingsdrift vinden dat er meer ravensbossites moeten komen. Eigenlijk zou je dat moeten toejuichen: in goed kameraadschappelijk overleg een tweede ravensbos.nl, met meer informatie en actuele artikelen die er toe doen, nieuwe nog ongepubliseerde foto´s en bijdragen van nog onbekende ravensbossers.

Ondertussen blijven we gewoon Ravensbos.nl om terug te mijmeren als je daar al zin in hebt en soms komt er toch ook nog iemand langs die blij is om de site te vinden. Een belangrijke reden om  door te gaan.

Voor algemene informatie over de schendingen van het auteursrecht verwijs ik naar de reactiepagina.  Ingezonden reacties met betrekking tot dit onderwerp wil ik graag met toestemming van de schrijver plaatsen. Onder voorwaarde dat de bijdrage niet kwetsend is, beledigend en niet in strijd met de uitgangspunten van deze website.

Met vriendelijke groet,

Peter van velzen

Zondag 23 sept 2012

Vrienden, 

 De website Ravensbos en de VrijeCultureleRuimte (VCR) gaan voortaan afzonderlijk verder. 
Dit om elke  verwarring te voorkomen over de doelstellingen van Ravensbos.nl.
Als moderator van deze site ben ik gehouden aan de uitgangspunten zoals geformuleerd in de colofon.  Persoonlijke en authentieke verhalen zijn het uitgangspunt van de site met betrekking tot de periode die iemand heeft doorgebracht op Ravensbos. Die verhalen worden gerespecteerd.
Ik heb helaas tijdelijk het forum en het gastenboek moeten sluiten vanwege overlast. Zodra het weer open kan, informeer ik jullie. Natuurlijk kun je mij altijd per mail benaderen. Voor wie er mogelijk vragen over heeft, weet dat Ravensbos.nl vrijwilligerswerk is, waarvoor ik geen subsidie ontvang, wat ook niet nodig is, want het is mijn genoegen om de kosten, zijnde  E 75,- per jaar, bij te dragen.

Met vriendelijke groet,

Peter van Velzen

Donderdag 10 mei

Vrienden,

Het boek "Pater worden, dat kan bij ons" is uit. Heb het gisteren ontvangen. De kroon op het werk van Jo Hoen en Jene van Moorsel. Het is een feest van herkenning, verwondering en stof om nogmaals over na te denken. Ook voor eigen kinderen, familie en vrienden geeft het een beeld over hoe het zo gekomen is. Natuurlijk zijn er velen die mogelijk willen reageren. Dat kan door te mailen naar johoen@kpnplanet.nl. of naar j.v.moorsel.casema.nl  . Als je wil dat je reactie wordt geplaatst op de site dan ben je van harte welkom. Ik zal het plaatsen. Ook als je recensies tegenkomt in je eigen blad, magazine, whatsoever, we zijn natuurlijk nieuwsgierig. Natuurlijk kun je ook reacties kwijt op het forum!

Heb je het boek nog niet besteld, doe dat alsnog voor je er spijt van krijgt. Het is een deel van je leven en het is wat het is. Omzien in verwondering, het kan geen kwaad. De bestelwijze vindt je hieronder.

Groetjes, Peter van velzen

pvvelzen@upcmail.nl

 

 

                                                                                                  Zaterdag 21 januari 2012:

Ravensbos

Dat was de plaats waar ongeveer 800 jongens een of meerdere jaren van hun leven

hebben doorgebracht. Met een vaak onuitwisbare herinnering aan goede en kwade

dagen. De generaties die er hun opleiding hebben genoten beginnen uit te sterven. Het

is dus hoog tijd om de geschiedenis ervan vast te leggen, nu het nog kan met verhalen

uit de eerste hand. Daarom hebben Jčne van Moorsel en Jozef Hoen

er een boek over geschreven, met de titel:

"Pater worden?

Dat kan bij ons!"

Het klein-seminarie van de paters

Oblaten van Maria Onbevlekt Ontvangen

te Ravensbos

1945-1972

Het boek zal naar verwachting in mei 2012 verschijnen, twee jaar na de reünie. Om de

oplage te kunnen bepalen, openen we een voorintekening. Tot 30 maart 2012 is de

prijs 20 Euro + 3,5 Euro verzendkosten, daarna wordt hij 25 Euro +verzendkosten.

 

U kunt nu al intekenen door overmaking van 23,5 Euro op girorekening 5239349 van J.H.M. Hoen te Sittard. Vanuit het buitenland: IBAN NL07INGB0005239349 en BIC

INGBNL2A. Voor bestellers die in een ver buitenland wonen, zoals Thailand of Zuid-Afrika, raden wij aan even contact op te nemen in verband met de verzendkosten.

Voorwie perse zijn exemplaar wil komen afhalen, geldt hetzelfde. Om misverstanden te voorkomen is het handig als u tegelijkertijd een mailtje met uw

adres stuurt aan johoen@kpnplanet.nlof een briefje aan

Jo Hoen, Wilhelminastraat 16

app 27, 6131 KN Sittard.

Als u ook familieleden en bekenden wilt laten meegenieten, kunt u natuurlijk meerdere exemplaren bestellen. Graag zelfs! En als u nog ex-Ravensbossers kent, die misschien

deze folder niet hebben gekregen, stellen wij het op prijs als u hen deze folder doorstuurt of ons hun adres of email laat weten.

 

Zakelijke gegevens:

Uitgever LGGI (Stichting Limburgs Genealogisch en

Geschiedkundig Informatiecentrum), Sittard

Formaat: 17 x 24 cm

Omvang : 224 pagina's.

Met vriendelijke groet: Jo Hoen

 

Illustraties: circa 100 foto's

Bindwijze: ingenaaid, gebrocheerd

Produktie: Datawyse, Maastricht

ISBN: 978-90-74341-00-4

 

Maandag 19 december 2011

Het rapport Deetman is uit. Het zal niemand zijn ontgaan. Ongetwijfeld zullen bij ons velen terugdenken aan de tijd op Ravensbos. Er zijn bij de commissie twee meldingen gedaan betreffende paters die wij kennen. Een daarvan heeft betrekking op Ravensbos. Voor zover mij bekend hebben de Oblaten dit feit erkend en spijt en medeleven betuigd aan betrokkene. Zie ook de bijdrage op de misbruik pagina. Meer  bijdragen zijn op deze site niet geleverd. Niet over paters en studenten, ook niet over relaties tussen studenten onderling. Omdat er geen teksten zijn aangeboden van betrokkenen zelf, wil dat nog niet zeggen dat Ravensbos gevrijwaard is geweest van misbruik, grensoverschreidend gedrag of machtsmisbruik.  Een belangrijke reden waarom we die teksten niet krijgen aangeboden is mogelijk het feit dat of de familie daar geen kennis van heeft  of omdat het zolang geleden is, of omdat anderen in bescherming worden genomen. Hoe het ook is, deze site met al die foto´s uit het verleden roept herinneringen op. Ook herinneringen van opgelopen trauma´s, pijn , verdriet. Zolang de site bestaat, heb ik aangegeven dat daar ruimte voor is. Echter, ik respecteer ook de beslissing om dat niet te willen delen. Tenminste niet op deze site.

Voor al diegenen die vinden dat de site een te rooskleurig beeld geeft van de Ravensbos-tijd, krijgen hiermee de verklaring dat er ook een ander Ravensbos heeft bestaan in de gevoelens en herinneringen van een aantal medestudenten.

Ik wensen jullie allemaal veel sterkte. Voor de een om dat alles weer even terug komt, de pijn, woede, verdriet. Voor de ander omdat het steeds minder eenvoudig is geworden om te vertellen dat je ooit priester wilde worden en op een seminarie hebt gezeten en voor weer anderen die zich verwonderen omdat ze zoveel hebben moeten aannemen en geloven en dat dat alles op menselijk drijfzand bleek gebouwd.

Ik zou zeggen: hoe dan ook, wat dan ook: probeer met vrienden,familie en geliefden er toch maar mooie feestdagen van te maken. Laat het je niet door anderen afpakken. Blijf bij je zelf!

Peter van Velzen

 

 

Dinsdag 25 oktober  2011

We kregen gisteren het bericht dat Piet Braakman is overleden. Dat is toch een schok. Aanstaande donderdag is er gelegenheid tot afscheid nemen. Voor meer informatie kun je terecht bij

Paul van de Meulengraaf. Het adres en telefoonnummer vindt je op de gastenlijst van de reunie.

 

Piet was een ingewijde Oblaat in hart en nieren. Bleef alles volgen en als het moest ook afscheid nemen van al diegenen die hij kende van de Oblaten. Hij had geen gemakkelijk leven, maar zijn lach is legendarisch, zijn opmerkingen adrem en niet vrij van humor. Hij blijft een van ons. We wensen al diegenen die hem nabij zijn, familie en vrienden, sterkte voor de dagen die komen.

Piet heeft een fotobijdrage in het "Archief van Willem"

 

Zondag 26 december 2010

Ik zou het bijna vergeten, dus  bij deze: ik hoop dat jullie fijne kerstdagen hebben gehad en wens jullie alvast een Gelukkig Nieuwjaar. De meesten van ons zitten in de sneeuw, zijn ingesneeuwd, of hebben in enigerlei vorm van de sneeuw genoten. Ondertussen heb ik foto's van Wim Cartens geplaatst. Je kunt ze vinden via het Fotoarchief. Zet het beeldscherm op 100 of 75%, wat je het beste lijkt en geniet van de foto's. Vlak voor mijn vakantie ben ik nog bij Wim geweest. Een terugkerend thema was dat zijn laatste dagen niet helemaal waren geworden wat hij ervan had verwacht. Ik geloof het graag, het was snik heet en hij had er zichtbaar last van. Hij vroeg of ik nog fotoboeken wilde meenemen. Hij heeft een ongelooflijke hoeveelheid fotoboeken, maar ik wilde alleen die van zijn periode op Ravensbos. Het was diuidelijk dat hij ze graag op de site wilde hebben. Dan blijf je er nog bij. Ik wilde nog wel dat hij er zou zijn als ik ze terugbracht, maar dat wou hij niet beloven. Hij was op. Ik ben blij met de foto's, sommigen hebben duidelijk niet onder de tijd geleden en ik weet zeker dat er een aantaql onder ons zijn, die zichzelf graag weer even tegenkomen in die tijd.  Voor nieuwtjes en reacties ben ik altijd in.

Geniet van de winter, de kortste dag is geweest en het licht komt ons vanzelf tegemoet!

Met de beste wensen,

Peter van Velzen

 

 

Vrijdag 15 oktober 2010

Van betrokkene en van Jan toestemming  gekregen om een verslag van Jan van hun gesprek te plaatsen op de site:  "Misbruik"

Vrijdag 15 oktober 2010

Beste Ravensbosschers,

Een lange stilte. Na de reunie en na het overlijden van Wim Cartens, is er een rustperiode gekomen. De adressenlijsten zijn rondgegaan en kregen een definitieve versie. Jo Hoen nam het initiatief om foto's te verzamelen, informatie, en verhalen om een boek samen te stellen wat ons een aantal antwoorden zou geven, of meer inzicht. Ik zelf zou nog de foto's scannen van Wim en daar ben ik nog mee bezig. Iedereen is weer terug in de dagelijkse routine en ook die van mij is behoorlijk gevuld.

Velen van ons houden de adem in en ongetwijfeld hebben we bezoekers gehad met de nieuwsgierige blik of ook Ravensbos besmet is geraakt door meldingen van sexueel misbruik. Ik ben niet degene, met inachtneming van het doel van deze site, om daarover te rapporteren. Ik ben ervaringsdeskudige, maar dat betrof mijn tijd voor het Seminarie. Ik was al gemankeerd toen ik aankwam, en ben al die jaren op mijn hoede geweest. En met al die jongens, broeders en paters in de hoogtijdagen, is Ravensbos net als ieder ander internaat een afspiegeling van de samenleving in die tijd. Er is van alles gebeurd.  Als deze site de indruk wekt dat dat alles rozengeur en manenschijn is geweest, dan is dat een verkeerd beeld. Ook Ravensbos heeft een donkere kant, die we hier niet tegenkomen omdat die bijdragen simpelweg niet zijn aangeleverd, danwel zijn teruggetrokken. Ik respecteer dat.
Peter van Velzen

 

 Oil on Canvas/60-80  1989/peter van velzen

 

Zondag 1 augustus 2010

Aanstaande donderdag, 5 augustus, iis er om 11.00 gelegenheid om afscheid te nemen van Wim Cartens in de Kapel van:

KVH Berchmanianum,

 Houtlaan 4, 6525 XZ Nijmegen

 tel 024- 3838485(centrale)

Namens Martin Vermue, Peter van Velzen

Beste Ravensbosschers,

Hierbij het bericht van Martin Vermuë ivm. het overlijden van pater
Wim Cartens OMI.
Vorig jaar met zijn verhuizing van Cuijk naar Nijmegen vreesde ik al
voor zijn leven, maar Wim was een taaie en ik ben blij dat hij de
reunie nog heeft kunnen meemaken en in zijn verslag over de reunie te
lezen, was hij daar ook erg blij mee. Zijn gevoel voor humor heeft Wim
nooit verloren hij merkte op toen hij in het ziekenhuis werd
opgenomen: dit jaar sla ik de vierdaagse maar over!
Helaas kan ik zelf niet bij de begrafenis aanwezig zijn ivm verblijf
in Duitsland.
Heb met Martin afgesproken dat als ik terug ben dat ik weer met hem
contact zoek.
Hartelijke groeten van Jan Sterenborg

Hallo,
Met droefheid meld ik je het overlijden van Wim Cartens. Om ongeveer
12.15 uur is hij rustig ingeslapen. Zijn zus Corrie uit Hengelo was er
bij en blijft tot morgen. Dan zullen in de middag met Leo v.d.Berg,
die waarneemt voor Gerard v.d. Beuken, de uitvaart voorbereiden.
Datum kan ik nog niet noemen. De uitvaartdienst zal hier in de kapel
zijn om 11.00 uur op de nog vast te stellen datum, de begrafenis in
Cuijk, waar ook in Cuijk de koffietafel. Ik was dagelijks bij hem en
zag de laatste dagen, dat hij uiteruit ging. Z'n stem was bijna
weggevallen. Het hart heeft het begeven. Nu blijkt wel, dat de
cardiologie in Radboud geen raad meer wist.
Groet van Martin Vermue


 

Zeist                                            Rodichem                                   Ravensbos

 

OUD-STUDENTEN ORGANISEREN REÜNIE IN VALKENBURG


Wegens de terugloop van studenten was er al langer sprake van: wat te doen met ons klein-seminarie Ravensbos in Valkenburg? Tenslotte werd er een koper gevonden, die er een Friese paardenfokkerij ging vestigen. Op 2 oktober 1996 werd het huis verkocht. En wat gebeurde er toen? Een groepje studenten bleef elkaar opzoeken, ze wilden Ravensbos blijkbaar toch niet kwijt... Via internet, e-mail en bezoeken bleef menigeen met elkaar in contact. En juist in dit midden werd de idee geboren om oud-stu denten, paters van wie ze lessen hadden gehad en hen die met het klooster te doen hadden gehad bij elkaar uit te nodigen voor een reünie op Ravensbos. Het ging dus van de oud-studenten uit!

Twee oud-Ravensbossers, Jan Sterenborg en Peter van Velzen, zetten hun schouders er onder en er begonnen brieven te komen, waarin de plannen ontvouwd werden. En andere oud studenten begonnen hun levensgeschiedenissen op te sturen: hoe ze Ravensbos ervaren hadden en hoe hun leven zich verder ontwikkeld had. En zoetjesaan begonnen gehuwde confraters ook mee te doen. In een halfjaar groeide die correspondentie uit tot een map van twee centimeter dikte. En ondertussen organi seerden Jan en Peter en medewerkers de reünie voor 13 mei 2010. Gezien het geweldige resultaat hebben ze erg veel werk verzet.

Onderweg van Nijmegen naar Valkenburg zat ik me te beden ken: hoe ken je iemand terug na alle jaren? Ik ben leraar geweest van 1959 tot 1965 in Valkenburg en van 1967 tot 1971 overste in Huis ter Heide. Daar liggen 50 a 40 jaar tussen toen en nu. En uit de verhalen las ik dat er al grootvaders bij zijn. Ik denk dat de confraters die daar ook naartoe gegaan zijn, met hetzelfde probleem zaten. We zouden wel zien...

Op Ravensbos aangekomen kreeg ieder een herkenningskaar tje opgespeld met je naam en de jaartallen dat je in het kleinse minarie was. Het liep vol. Na al die jaren kwam je weer in de ref ter, de gangen, de onttakelde kapel, je verleden eigenlijk. Het was wel even wennen dat in de kapel, daar waar de paters zaten in het koorgestoelte, nu een oude auto staat en een levensgrote tractor, maar aan de versleten plekken op de houten vloer kon je nog zien waar de paters hadden gezeten. In de rest van de ruim te had Peter van Velzen zijn zelfgemaakte schilderijen tentoon gesteld en Frans Duijf zelf uitgegeven boeken en achter het altaar waren lichtbeelden te zien.

De ontvangst was warm, niet alleen door 115 oud-studenten, waaronder 15 echtgenotes, maar ook door de welkomstkoffie en dito vlaai. Het werd een vernieuwde kennismaking en allerlei herinneringen kwamen zoetjesaan weer boven. Het was héél

goed dit mee te mogen maken!! Tijdens de maaltijd (je kon kie zen uit warm, koud en vegetarisch buffet en verschillende drank jes) kreeg o.a. pater Gerard van den Beuken, regio-overste van de sector Nederland, het woord. Hij vertelde o.a. dat we in Nederland nog maar met 22 oblaten waren en nog 11 Nederlandse OMI’s in de missie. "Maar", zei hij, "de menigte overziende die hier bijeen gekomen is, hebben we het in het ver leden goed gedaan!" Waarop hij een hartelijk applaus kreeg!! En de gesprekken gingen nadien onverdroten verder...

Alras was het een uur of vier en hadden zich enkele sprekers aangemeld om over hun ervaringen te vertellen. Toon van Buren heeft bijvoorbeeld zijn leven na Ravensbos beschreven: hoe hij uiteindelijk bij de Zenmeditatie terechtkwam. Hij vertelde over zijn wezenlijke ervaring in Congo bij de stam van de Bawčng met hun beleving van hun werkelijkheid. Na Toon van Buren kwam Franklin Lafour. Hij werkt al 32 jaar met mensen om hun energie zo te beleven, dat zij de weg in zichzelf leren kennen. Dit gebeurt met de methoden van o.a. Kung-fu en Tai-ji, waarvan hij uitlegde hoe deze methodes werken. Het bleek een spiritueel gebeuren te zijn, waar met aandacht naar geluisterd werd.

Het waren twee geslaagde gebeurtenissen als sluiting van een bijzondere dag. We mogen Jan Sterenborg, Peter van Velzen, Mevrouw Rödiger en allen die de dag zo glansrijk gemaakt heb ben, bijzonder dankbaar zijn, dat ze met z'n allen dit van de grond gekregen hebben.

 

Nijmegen, W.Cartens OMI

 

 

Dinsdag 29 juni 2010

Beste Ravensbosschers,

Afgelopen zondag op bezoek geweest in Berchmanium in Nijmegen. Daar trof ik Wim Cartens. We hebben nog even teruggeblikt op de reunie. Het was een groots moment en ik heb het een godsgeschenk genoemd. Het verslag dat Wim heeft gemaakt zal binnenkort verschijnen in de belgische editie van Over en Weer. Er komt ook een franse vertaling en dat betekent dus een groter bereik. Ik heb een paar foto's opgestuurd en die zullen het artikel omlijsten. Het was warm en Wim had daar duidelijk last van. Nu bleek ook dat Pater Piet Palm is opgenomen in een ziekenhuis in Rotterdam. Hij werd onwel bij familiebezoek en is ter observatie opgenomen. Ook Martin Vermue ligt in het ziekenhuis wegens klachten. Laten we hopen op spoedig herstel. Ik heb de fotoboeken van Piet teruggebracht. De ravensbos/Kameleon foto's heb ik gescanned en wil ze binnenkort publiceren. Het zijn er ook wel wat. Ook Wim heeft gevraagd of ik een paar fotoboeken wilde meenemen om een selectie te maken. Uiteraard doe ik dat met veel plezier. Het zal even duren, maar ik hoop die ook in september te publiceren. Dat ik op een zonnige zondig helemaal naar Berchmanium kwam vonden de zusters wonderlijk.

Peter van Velzen

Maandag 14 juni 2010

Beste Ravensbosschers,

We zitten in een tijd van Nazorg. De gastenlijst heeft iedereen gekregen, door Jan geoptimaliseerd. De video-bijdragen van Willem Reijnders zijn rondgestuurd en staan op  de site van Jan.  Ikzelf werk aan de fotobijdrage van Pater Piet Palm en hoop die binnenkort te publiceren op de site. Jo Hoen is met Jene van Moorsel een uitgave aan het voorbereiden met verzameld materiaal van Ravensbos en heeft een oproep gedaan om foto's ter beschikking te stellen. Hij is daarover ook in overleg met Willem Reijnders. In het najaar prikken we een datum bij Eijlders, maar eerst gaan we van onze vakantie genieten. Ik hoop van harte dat er bilaterale contacten ontstaan en misschien wil iemand nog een verhaal toevoegen op deze site. Ik hoop op een mooie zomer en wens iedereen een fijne vakantie.

Peter van Velzen

Maandag 31 mei 2010

Ben Annink heeft ons verlaten. Aanstaande woensdag nemen we afscheid in de Laurentiuskerk in Heemskerk. De dienst zal worden voorgegaan door Pater Vermue. Gedenk Ben  in je gebeden of laat je herinneringen gaan naar zijn tijd als leraar op Ravensbos of de heerlijke bijeenkomsten in Cafe Eijlders in Amsterdam. Hij hoopte vurig dat hij nog naar de reunie kon komen. Daar keek hij naar uit. Maar helaas, dat was niet meer mogelijk. Hij wenste iedereen een hele fijne dag.

Op Ravensblog.ravensbos.nl vindt je de informatie voor aanstaande woensdag.

Vrijdag 14 mei 2010

Beste Ravensbossers ,

Dat was de reunie en wat was het een fantastische dag, ik neem aan dat er nog veel over is nagepraat in de auto op weg naar huis en thuis. Vanochtend moest ik het ook nog allemaal even terug halen: de opluchting bij Gerard van de Beuken "We hebben het toch goed gedaan",maar ook die opmerkingen van Jene van Moorsel: het is als een warm bad. De plussen en minnen zijn aan bod gekomen en we zijn niet op deze leeftijd gekomen zonder kleerscheuren. Toon van Buren gaf er een mooi verhaal over. Jammer van het weer en jammer dat het in de kapel koud was, zeker aan het eind van de middag, maar niettmin, ik heb in mijn rondgaan als ceremoniemeester toch genoteerd hoe geanimeerd de gesprekken waren. En het was tekort, kreeg ik mee want vanaf een uur of drie werd het echt gezellig. Jullie hebben de dag naar je toe gehaald en dat was ook de bedoeling, jullie creeerden de sfeer die het gevoel van warmte en openheid gaf. Misschien is me wat ontgaan, geen idee. Maar dat hoor ik vanzelf wel. De mail is alweer opgang gekomen.

Jan werkt de administratie af, ik plaats foto's en teksten, beantwoord mails, Willem zet foto's en filmpjes op Youtube dus let op een bericht daarover, de gastenlijst wordt opgemaakt en rondgestuurd en dat is voorlopig even waar we aan werken.

Verder kan ik me voorstellen dat een en ander tot nadere beschouwing leidt: wat is toch het verbindende element, wat maakt de oblaten zo specifiek anders,was het inderdaad zo dat iedereen met een diversiteit aan capaciteiten en talenten aanwezig mocht zijn, was het inderdaad zo dat het accent lag op worden wie je bent. Ik heb heel vaak gehoord dat het aanbod aan persoonlijkheidsvorming vrij divers was en voor velen de basis is geweest om hun talenten verder te ontwikkelen. Was dat een bewuste doelstelling? Waren de Oblaten doeners en geen denkers of werd er bewust een mix gezocht voor wat er in de congregatie moest gebeuren. Stof om over na te denken  en misschien moet je ook gewoon zeggen: het pakte voor de meesten goed uit.

Bedankt voor deze dag, bedankt voor dit moment om bij elkaar te zijn. Het was goed.

Mijn eerste foto bijdrage kun je vinden op Oktober08.Ravensbos.nl

 

Peter van Velzen

 

 

Zondag  09 mei 2010

 

Beste Ravensbossers en Belangstellenden,

Vier dagen voor de reünie nog enkele opmerkingen:

In totaal hebben zich 140 mensen als belangstellend aangemeld . 22 mensen hebben zich

om diverse redenen afgemeld, dus we gaan nu uit van 118 deelnemers.

De voorspellingen wat betreft het weer zijn niet zo goed als vorig jaar, maar in een paar

dagen kan er nog wel wat veranderen.

De laatste lijst van belangstellenden wordt als bijlage meegestuurd.

Het adres van Ravensbos ivm de tom-tom is:

Ravensbos 1a

6301 PR Valkenburg a/d Geul (LB)

vanaf 11.00 uur bent u welkom!

Jo Brouns, onze steun en toeverlaat ter plekke, heeft gisteren de laatste hand gelegd aan de

ruimtes en zijn laatste bericht is dat alles klaar staat voor as donderdag, dus dat ziet er heel

erg goed uit. In de kapel staat een beamer, een scherm en er is een laptop, dus u kunt een

cd of dvd of usb stick meebrengen en dan komt het goed. U kunt ook uw eigen laptop

meebrengen ivm presentaties of ondersteuning van een lezing.

Als bijlage een foto van de eetzaal.

We zijn een lange weg gegaan onder wisselende omstandigheden en dit gaan houdt

natuurlijk nooit op, maar af en toe mag men even rusten en vertoeven. Wij wensen u allen

een heel goede reünie toe!

Ook wensen wij hen die door ziekte niet aanwezig kunnen zijn spoedige verlichting en

betering toe!

Mede namens Peter van Velzen, Willem Reijnders, Anne Riek Coppelmans en Jo Brouns,

tot donderdag op Ravensbos!

Jan Sterenborg

 

 

 

Donderdag 22 april 2010

Beste Ravensbossers,

De dag naakt. Ondertussen heb ik een bijdrage geplaats van Franklin Lafour. Als het goed is heeft iedereen een update gekregen van de lijst belangstellende een een programma. Ter voorbereiding: lees het programma aandachtig en zorg voor de juiste spullen voor het geval je een presentatie gaat doen. Geldt zeker ook voor mezelf!! Ik wil jullie graag ten overvloede wijzen op ravensblog.ravensbos.nl. Hierin vindt je de laatste berichten van Jan Sterenborg en mij, waar het gaat om groeten van diegenen die helaas niet kunnen komen, maar ook bijdragen die op de site van Jan terug. te vinden zijn. Ook Willem Reijnders is weer actief betrokken en is te benaderen voor het plaatsen van foto's en verhalen op zijn site, en zo zijn we aardig voorbereidt.

Ik geniet volop van deze voorbereidingstijd en het is overweldigend te merken hoevelen van ons ermee bezig zijn, erover nadenken, balans opmaken. Het wordt een mooie dag.

 

Met vriendelijke groet,

Peter van Velzen. 

 

 

Vrijdag 9 april 2010

Beste Ravensbossers,

Er zijn nieuwe bijdragen geplaatst. Van Toon vn Buren en tevens van Henri van de Werd, Gerrit Damhuis, Toon Maes en een bijdrage van Frans van Gorkum over zijn broer Henk. Erg mooi. Kennelijk inspireren we elkaar met onze verhalen en kijken we nieuwsgierig uit naar de volgende. Er is voldoende ruimte, ook voor foto's. Oude artikelen uit studentenuitgaven, brieven, krantenknipsels en wat te denken van gedichten (die missen we hier nog).

Fijn weekend,

Peter van Velzen

Zaterdag 3 april 2010

Ravensbossers,

Om te beginnen: Zalig Pasen. We vieren de nieuwe geboorte, de lente, het licht.

Ik heb twee nieuwe bijdragen geplaatst, die jullie al kennen, maar die ik graag toevoeg aan de persoonlijke pagina: Jo Hoen en een reactie daarop van Toon van Buren. Meerdere bijdragen zijn welkom. De reunie is een mooie aanleiding om je herinneringen vorm te geven en daar is iedereen nieuwsgierig naar.

Wat de actualiteit betreft: de discussie over sexueel misbruik op kloosters, internaten treft ons ook in die zin dat we wachten op aanwijzingen daarover op Ravensbos. Uitgangspunt voor deze website is dat verhalen worden geplaatst die zowel melding maken van positieve ervaringen als negatieve ervaringen en daaronder valt ook sexueel misbruik. Ik heb daarover op de Links pagina zelf melding van gemaakt, maar dat betreft mijn tijd voor Ravensbos. Mocht dus iemand een persoonlijk verhaal willen plaatsen, dan is daar, net als voor andere verhalen, ruimte voor.

Nog even over de reunie: er is een stroom van informatie uitwisseling op gang gekomen, persoonlijke contacten worden vernieuwd, er worden voorstellen gedaan Zoals:

-het insturen van een recente foto

-het insturen van een korte levensloop na het verlaten van ravensbos

-het maken van een bloemlezing van alle verhalen en fotos over de periode dat Ravensbos door ons studenten is bevolkt. Een tijdsbeeld.

Denk er over na en als je een bijdrae wilt leveren, stuur die naar Jan of mij.

Tot zover, voor dit moment.

Geniet van de feestdagen

Vriendelijke groet,

Peter van Velzen

 

 

Maandag 1 maart 2010

Met enthousiasme zien we het aantal inschrijvingen toenemen. Ons is gegarandeerd dat het op Hemelvaartsdag mooi weer is. Dat is al jaren zo, zeggen mensen die het kunnen weten. We verwachten ook dat de appelbomen in bloei zullen staan. Een aantal mensen hebben  een korte biografie opgestuurd en deze worden via de mail verspreidt onder de deelnemers. Als anderen de behoefte voelen om dat ook te doen, graag. Stuur ze op naar Jan Sterenborg. Jan verzorgt het Mail-contact.

De kapel wordt Hall of Memory. We zetten er tafels neer, een projektiescherm met beamer. Dat geeft de mogelijkheid powerpoint presentaties te geven, films te laten zien, foto's. Je kunt fotoboeken meenemen ter inzage, zelf geschreven boeken, zelf gemaakte films, zelf gemaakte foto's, gedichten uit die tijd. Oude nummers van Studentenhaver zijn welkom. Ik neem schildersspullen mee zodat we gezamenlijk een schilderij/collage kunnen maken van alles wat we erop kwijt willen. Foto's daarvan zullen we verspreiden. Ik neem ook schilderijen mee, een selectie, ook die niet op de site staan. Ik geef het maar even aan ter inspiratie. En vergeet je fototoestel niet.

Er is geen wifi. Als je een laptop meeneemt zorg zelf voor mobiele internet verbinding (kpn bv). Bij de deur is een gastenboek, zodat iedereen kan zien wie er al zijn. Op het gastenboek tref je mailadressen om aan te geven dat je iemand echt graag wilt ontmoeten. Dit is het moment.

Hartelijke groeten,

Peter van Velzen

Zondag 30 januari 2010

Beste vrienden,

In januari zou een definitieve beslissing worden genomen over het wel, niet doorgaan van de reunie. Het aantal aanmeldingen loopt tegen de vijftig en we verwachten naarmate de tijd korter wordt, dit nog zal toenemen. Er is al melding gemaakt van de reunie op 13 mei in verschillende kranten en blogs, TV Valkenburg heeft gereageerd om te mogen filmen en wie weet is er vanuit de media spontaan meer te verwachten. We zijn er blij mee en ik heb nooit gedacht dat ik nog een keer in mijn leven de ceremoniemeester mag zijn in een verlaat Carnavalsfeest in het teken van de herkenning en erkenning van wat ieders individuele herinnering is.

Met andere woorden: het gaat dus gewoon door. Als Jan Sterenborg de offerte binnen heeft, gaan we langs op Ravensbos om de organisatie verder voor te bereiden, de locatie te beoordelen , de nodige voorbereidingen te treffen. We hebben in principe twee zalen nodig:  een rustige ontmoetingsruimte en een Hall of Memory waar tafels staan met fotoboeken, persoonlijk materiaal, oude studentenhavers, carnavals logboeken; waar  films kunnen worden getoond en waar intervieuws kunnen worden gehouden. Ook zijn een aantal mensen bereid eigen producten mee te nemen. We zullen informeren of er wifi is, danwel volddoende aansluitpunten voor laptops.

Tips en suggesties zijn altijd welkom en we hebben zeker handen nodig voor het sjouwwerk, de koffie en theebar, de lunch en de drankjes enz. Dus als een aantal mensen er eerder zijn dan elf uur voor de inrichting dan is dat allemaal welkom.

De Informatie van Jan is terug te vinden op de Ravensblog (zie boven) en voor de inschrijving ga naar De Vrije Culturele Ruimte. 

Hartelijke groeten,

 

Peter van Velzen

pvvelzen7@gmail.com

 

 

Vrijdag 6 november 2009

Beste ex-Ravensboschers,

Neem ook een kijkje op ravensblog.ravensbos.nl.  Ik probeer hierin nieuws , mail en reunie-berichten te plaatsen, zodat iedereen het proces kan volgen. Ik verwacht toenemend enthousiasme en dus een stroom van berichten en foto's. Ga ook naar de vrije culturele ruimte van Jan Sterenborg voor nieuws en aanmelding!! Voor de link: zie 21 juni hieronder.

Groetjes,

Peter

Zondag 21 juni 2009

Beste ex-Ravensboschers,

Er zijn nu echt plannen voor een reunie. Jan Sterenborg heeft op het forum al wat gedachten uitgewerkt. Aanleiding hiervoor is het boek van Eugene van Moorsel dat overigens nog niet is uitgegeven, maar waarin hij terugblikt op zijn leven en zijn tijd op Ravenbos een plek geeft. Of het uitgeven ervan komt is nog maar de vraag maar hij zal ongetwijveld graag ervaringen en inzichten willen delen met wie maar wil en zeker op de reunie.  Iedereen die wil komen is van harte uitgenodigd: ex-ravensbossers, familieleden, paters en broeders.  In ruwe vorm ziet het zo uit:

Voorlopig programma Reunie Ravensbos 13 mei 2010 Hemelvaartsdag.

We maken van de reunie een culturele dag. Ravensbossers met eigen werk of dat nu boeken zijn, tekeningen, schilderijen, grafisch werk, foto's, beelden of eigen voordracht worden uitgenodigd zich te melden. Ook mensen die een eigen bedrijf of bedrijfje hebben zijn welkom. Houdt het echter beperkt.11.00 Aankomst op Ravensbos
Koffie en thee met Limburgse vlaai
13.00 Lunch
14.00 Toespraken
14.30 Kennismaking met het werk van Ravensbossers
Borrel en hapje
17.00 Sluiting 

We kunnen ons nu aanmelden voor de Reunie bij Jan Sterenborg met als deadline 31 januari 2010. Dan wordt beslist of het doorgaat. Er wordt nog een begroting gemaakt van de kosten en die worden dan hoofdelijk omgeslagen waardoor een bijdrage kan worden gevraagd per deelnemer.  Zoals het plaatje er nu voor staat zouden we kunnen beschikken over de refter en de toneelzaal, en de cour kunnen gebruiken als parkeerplaats.

 Bij deze nodigen we jullie ook uit om na te denken over een eventuele eigen presentatie uit de actuele beroepspraktijk: foto's, boeken, schilderijen, bedrijfspresentaties , alles wat je graag wilt delen. We weten via websites dat een aantal mensen zeer creatief bezig zijn. Check het forum: daar vindt je diegenen die zich al hebben aangemeld. 

Enthousiast? Het aanmeldingsformulier en de bijbehorende voorwaarden zijn te zien zijn op de website van Jan.

Zet je gedachten en opwellingen op papier en stuur die naar:Jan of ga naar het forum (Klik op Forum hiernaast) en reageer op de berichten van Jan. Je zult zien dat er al meerdere mensen aangesloten zijn die nu al meedenken en organiseren. Van harte welkom.

Groetjes,

Peter van Velzen

Ps: Op de site van Wilem is een foto bijdrage geplaast van Gerard Jansink. Gerard en zijn vrouw hebben Ravensbos een bezoek gebracht. De foto's spreken voor zich net als het commentaar.

                       

Vandaag 13 oktober 2008.

Jan Sterenborg en Chris van der Linden hebben samen een hotelletje afgehuurd en hebben de herfstgeuren rond Ravensbos en Valkenburg opgesnoven. Een lange wandeling. Resultaat: een prachtige fotoserie waarin ik mezelf ook helemaal kan vinden omdat we deze wandelingen indertijd ook zelf maakten op woensdagmiddag, met iets meer gemak dan nu misschien. De fotoserie is te bekijken op

oktober08.ravensbos.nl

Door op de foto's te klikken start het projekt. De derde knop boven de foto start een diavoorstelling met volledig beeld. Druk op "escape" om te stoppen. Met de tweede knop kun je zelf de foto's downloaden. Geen probleem.

Je kunt je hart ophalen of reageren op actuele kwesties. 

Groetjes,

Peter

Op maandag 22 september  2008 kwam het volgende bericht binnen:

Beste heer van Velzen,
 
Met belangstelling heb ik de zaken op en rond de Ravensbos-site bekeken en gelezen.
Als inwoner van Hulsberg en een heel klein beetje ravensbosser (ik mocht tijdens de laatste actieve jaren wat jongerenvieringen en carnaval mee opluisteren) dit een berichtje, misschien iets voor de Ravensbos-site.
 
 
Ravensbos exit.
 
Met vertrek van de paters uit het klooster, kwam er een einde aan een voor velen goede of slechte, maar in ieder geval, veelomvattende geschiedening in en rond Ravensbos.
Ook het naastgelegen -nieuwe- gebouw is inmiddels in andere handen overgegaan.
 
Als slotaccoord zijn thans ook de graven van de overleden paters oblaten op het aanwezige kerkhof geruimd.
De stoffelijke resten zijn overgebracht en herbegraven op het kerkhof in het nabij gelegen Hulsberg.
Met een O.M.I.-viering op zaterdag 27 september a.s. in Hulsberg worden de graven van O.M.I. op de begraafplaats ingezegend.
Daarmee is het boek van lijfelijke aanwezigheid van oblaten op Ravensbos definitief gesloten.
 
Groeten,
 
Jo Brouns
 
 

Met dank aan Jo. Tijdstip en plaats is mij helaas niet bekend, maar een telefoontje aan de Oblaten in Cuyk zou voldoende moeten zijn.

Met vriendelijke groet,

Peter van Velzen

Donderdag 7 Januari 2008

Beste ex-Ravensboschers,

Je zou bijna denken dat er niets gebeurd, maar dat is niet helemaal zo. Op de site is nu een bijdrage geschreven van Henk Wijnen. Een eerste aanzet, er volgt meer. Ga naar de colofon, klik op bijdrage en vorvolgens op Henk Wijnen. Hij neemt je mee terug in de tijd, zoals hij het heeft beleefd. En natuurlijk is het leuk om dat te delen via zijn mail. Misschien ook weer niet helemaal toevallig maar hij staat derde van links op de foto hieronder.

Belangrijk is ook nog even te vermelden dat er een bijdrage is gekomen op het archief van Willem (zie colofon). Een bijdrage van Paul van de Meulengraaf over Toni Heller. Zo kon het dus ook gaan in die tijd. En daar ben ik dan toch ook tenminste verwonderd over. Toch raar dat iemand die zo graag priester wilde worden, domweg uit het register verdwijnt omdat hij ongeneeslijk ziek is. Dat laat een raar beeld achter. Neem er kennis van en als je wilt, reageer naar Paul.  

Met innemende groeten,

Peter van Velzen

 

Dinsdag 11 november 2007

Beste ex-Ravensboschers,

Even bijpraten. De ontmoeting met Willem was weer als vanouds. We hebben afgesproken dat hij iedereen op de hoogte zou brengen van de nieuwe start van de website. Volgend voorjaar willen we weer een bijeenkomst plannen. Dit keer in het oosten van het land. We berichten daar nog over.

Nieuw is ook het bericht dat ik kreeg van Ben Jurgens. Hij heeft een weblog waarop hij een stuk heeft geschreven met als titel: belangrijk bezoek. Betreft een persoonlijke kijk van het bezoek van zijn broer aan Ravensbos. Maar niet alleen dat. Ook zijn persoonlijke beleving van die periode in zijn leven komt aan bod. Mij heeft het geraakt. Ik ben in het foto-archief  gedoken en dat levert de volgende foto op:

 

Klas uit 1968 Boven: Hans Hofstede,Jef van Gennip,Henk Wijnen,Jan de Boer,Pieter Koch en Hermen Vreeburg. Onder: Frans Duijf, Henk Mestrom, Bennie Jurgens,Peter Scheek en Cees Boots 

Toch mooi zo'n archief. Hoe dan ook. Als je nu weer wil kennismaken met Bennie Jurgens, ga dan een kijkje nemen op www.benjurgens.nl. Je bent er welkom.

Rest mij nog iedereen een zalig kerstfeest toe te wensen en een gelukkig nieuw jaar.

Met de beste wensen,

Peter van Velzen

 

    

Dinsdag 13 november 2007

Beste ex-Ravensboschers,

Het is verheugend, de site wordt weer dagelijks bezocht. Ik kreeg bericht van Jan Sterenborg met een foto van het afscheid van Pater Cartens van zijn dierbare Zeist. Een van de mooiste periodes in zijn leven. Ik heb zelf ook foto`s gemaakt en hierbij een paar. Nog bedankt Jan.

Ik heb ook een afspraak gemaakt met Willem Reijnders om even bij te praten en te bekijken of de site een update behoeft. Tips zijn altijd welkom. Het is overigens een histories digitaal document wat we nog even koesteren.

Ik heb ook foto´s gekregen van Frank ter Beek, ook alweer enige tijd geleden. Nog bedankt daarvoor en ik ben inderdaad de peter van velzen op de klassefoto.

Bij deze,

groetjes,

Peter van Velzen

Afscheid van Wim Cartens in Zeist

Aanwezig parochianen en oud leerlingen van de school waarop hij jarenlang les heeft gegeven

 

 

Aanwezig van links naar rechts: Johan meenhuis en zijn vrouw,Jan Sterenborg, Willem Reijnders en vriendin, Herman Kotte, Ben Annink

Johan Meenhuis en zijn vrouw nemen afscheid.

Dinsdag 6 november 2007

Welkom ! Weer vallen de herfstbladeren maar nu zijn we drie jaar verder. Eindelijk is Ravensbos op een vast stekkie gekomen en zijn we in staat om het te bewerken, aan te passen, toe te voegen. Ben helemaal happy. De nieuwe provider is one.com Trouwe bezoekers hebben er eindeloos vertrouwen in gehad dat het wel goed zou komen. Klopt. Voor de nieuwe bezoekers hoop ik dat de ontmoeting met deze side net zo opwindend zal zijn als voor velen die eerste keer een aantal jaren terug.

Er is nog het een en ander te doen. Gastenboek en forum moeten worden opgeschoond en nieuwe foto's zullen worden toegevoegd. Belangrijkste is echter dat voorzover ik kan achterhalen  de belangrijkste  links het doen gastenboek zowel forum.

En dat we er nog zijn!!

Blijf genieten,

Groetjes,

Peter van Velzen

 

7 april 2006

Beste Ravensboschers,

De lente is weer aangebroken. Tijd voor de paaseieren en lange wandelingen bijvoorbeeld langs het oude Ravensbos. We kregen bericht van Gerard Bouwmeester dat ook het pand Ravensbos twee is verkocht en dat Pater Piet Souren gaat verhuizen. Wie het heeft gekocht is niet duidelijk. Het is kennelijk niet gelukt om Ravensbos twee nieuw leven in te blazen. Jammer. Gerard melde ook dat het oude Ravensbos in verregaande staat van verval lijkt te komen. De onderhoudskosten zijn hoog. En trouwens het gebouw wordt slechts gedeeltelijk gebruikt. Maar toch, nu de lucht bezwangerd is van nieuw leven is een wandeling in en rondom Arensgenhout aanbevolen mits je in een nostalgische bui bent en je ogen kleur geven aan de geschiedenis van het pand en dat van jezelf. Willem en ik zijn recentelijk nog bij elkaar geweest om te praten over een mogelijk samenzijn. We hadden toen even gedacht aan Ravensbos 2. Dat kunnen we schrappen. We hebben echter dringend behoefte aan initiatiefnemers aangezien ikzelf weinig tijd of ruimte heb om er energie in te stoppen. Ik ben ook niet credietwaardig voor het aangaan van contracten en verplichtingen. Natuurlijk is de website een communicatiemiddel om mensen op te roepen zich in te schrijven vioor een reunie, dus dat is verder het probleem niet. Denk er even over na, voor dit jaar of anders 2007. We hebben nog alle tijd.

Iets anders. Het is natuurlijk opgevallen dat de website haar grenzen heeft bereikt. Er komen geen nieuwe bijdragen meer en er zijn geen nieuwe meldingen in het gastenboek. Er zijn reunies geweest en er staat nog het een en ander op stapel heb ik begrepen. Dus wat dat betreft heeft de site wel wat opgeroepen. De toestroom van foto-albums is geleidelijk aan opgedroogd maar wat we hebben opgebouwd is natuurlijk ongelooflijk veel. Voor wie wil is er een avondvullend bezig zijn met het bekijken van het gehele archief. We zijn nog steeds iedereen dankbaar voor de geleverde bijdrage.

Wat mijzelf betreft, ik leid een teruggetrokken leven en alle energie gaat zitten in het gezin, de kinderen en kleinkinderen, het onderhoud van de boot en last but not least, ik ben gewoon huisman en ben bezig voor de dagelijkse besoignes. Absoluut niet saai, want binnenkort gaan we voor twee weken naar Portugal en van de zomer weer vier weken naar Zuid Frankrijk. Mantelzorg voor Opa en Oma is ook een onderdeel van het bestaan en dat zullen velen herkennen.Met andere woorden, Ravensbos zit ook niet elke dag in mijn hoofd.

Maar voor iedereen die is aangesloten en zo nu en dan wil terugblikken, blijft deze site een wonderlijke belevenis. Laat het zo zijn.

 

Met vriendelijke groet,

Peter van Velzen

 

31 januari 2006

Beste Ravensboschers,

Sinds een paar uur draait deze site weer op volle toeren. Ik heb van Willem begrepen dat een aantal van onze vaste bezoekers ongerust zijn geweest over de langdurige afwezigheid. Om enige helderheid te geven: de site is zo ongeveer twee maanden uit de lucht geweest. Dat kwam door een techniesch probleem. Het IP adres was gewijzigd, ik zat zelf voor een aantal weken in Davos en bij de provider waren mensen weggegaan en gekomen. Er waren geen initiatieven om de veranderingen door te geven en ik zelf wist niet hoe dat moest. Uiteindelijk heeft mijn zoon het briefje gedicteerd wat de deuren heeft geopend en dan blijkt opeens dat het allemaal van een leien dakje gaat. Binnen een paar uur was het geregeld en de site loopt weer. Voor de goede orde de relatie tussen Willem en mij is onveranderlijk goed en het is aan mij om mijn gebrek aan communicatieve vaardigheden enigszins op te poetsen. Bij deze.

Binnenkort gaan we samen weer even de bloemetjes buiten zetten en bijpraten. Er is ondertussen het een en ander gebeurd en behoeft uiteen gezet te worden en ik ben nieuwsgierig. Het forum is weer helemaal open en ik verwacht, hoop daar weer het een en ander aan te treffen. Het lijkt me trouwens ook van belang dat we weer een datum gaan prikken en er zijn verschillende mogelijkheden ondertussen. We laten het zo snel mogelijk weten.

Groetjes,

Peter van Velzen

 

19 oktober 2005

Na ampel overleg bleek het op korte termijn niet mogelijk om een afspraak voor een bijeenkomst in het zuiden te maken. We schuiven dat weer even op. Iedereen heeft het volgende bericht van Willem gekregen:

5 Juni was de laatste keer dat we elkaar troffen op onze traditionele ontmoetingsplek, café Eylders te Amsterdam.
http://www.eijlders.nl/lokatie.htm
Het is wel weer eens tijd om de koppen bijeen te steken.
Daarom hebben we zondag 13 november uitgekozen, 13:00 uur in café Eylders te Amsterdam.
Vaak krijgen we de vraag: waarom Amsterdam, waarom zo ver weg? Het antwoord is simpel: Peter van Velzen en ik wonen en werken daar. Het staat uiteraard iedereen vrij op een andere plek iets af te spreken, mogelijk ook via deze mailinglijst. Zolang dat echter niet van de grond komt houden we het op Amsterdam.


Er is zondag 13 november vast weer veel te bespreken. Van de nieuwe bijdragen op de site:
van Gerard Jansink
http://www.bio.vu.nl/vakgroepen/microb/reijnders/noviciaatgj.html
van Jan Sterenborg
http://www.bio.vu.nl/vakgroepen/microb/reijnders/oremus.html
en een boek van Jan Willemsen
http://www.bio.vu.nl/vakgroepen/microb/reijnders/janwillemsenpublicatie.html


tot het nieuwe boek van Henk Ganzenboom. Zie daarover zijn bericht op het forum, het boek komt binnenkort uit.


en uiteraard de rest van het leven.


Ik hoop velen van u daar te zien


vriendelijke groeten
--
Willem Reijnders
06-52361523

willem.reijnders@falw.vu.nl

 

21 september 2005

De zomer is teneinde en de herfst kondigt zich aan. Ik geniet nog uitbundig van het mooie najaarsweer en de website zit ook nog niet echt in mijn genen. Ik probeer nog zoveel mogelijk buiten te zijn.

Van Frans Duijf kreeg ik het bericht dat de website eruit lag en dat is ondertussen weer verholpen. Ook het gastenboek vermeldt drie nieuwe Ex-Ravensbossers te weten Jos Schabbink, Hans Swinkels en Giovanni van de Straat . Van harte welkom en als het goed is, zijn jullie opgenomen in de email-lijst.

We hopen binnenkort te kunnen berichten dat er weer een gezellige bijeenkomst zal zijn, hetzij in Limburg, hetzij in Amsterdam. We proberen nog steeds twee stamtafels te organiseren omdat Amsterdam voor een aantal mensen toch een flinke afstand is ook al houden we deze gezellige bijeenkomsten bij voorkeur op de zondagmiddag.

Voor alle nieuwkomers op de site. Er is voldoende te beleven en te herbeleven. Je kunt het eigen foto-album vervolmaken door foto's te downloaden en te printen. Mocht je een eigen bijdrage willen leveren in de vorm van een verhaal, gedicht of anderszins een ontboezeming dan kunnen die worden opgestuurd naar Peter van Velzen. Foto's al of niet met een verhaal kunnen worden opgestuurd naar Willem Reijnders. Geniet van de site en hopenlijk komen we elkaar binnenkort weer tegen.

Met de beste wensen,

Peter van Velzen

 

 

31 mei 2005

Aanstaande zondag 5 juni komen we als het goed is weer bijelkaar in Cafe Eijlders en heeft iedereen van Willem een berichtje gehad. Voor die gelegenheid heb ik een nieuw stukkie toegevoegd omdat bij nadere beschouwing en ampele discussie ik toch vond dat er een stukkie moest komen over de invloed die Ravensbos moet hebben, zou noeten hebben gehad op ons leven. Voor ieder wat wils, genoeg keuze. Maar het is bedoeld als gespreksstof. Print het uit, neem het mee of gebruik het als denkkader. Aanvullingen zijn van harte welkom. Als je mij vraagt of genoemde boeken nog te koop zijn, ik zou het niet weten. Een telefoontje naar de uitgever of de Slechte kan uitkomst bieden.

Tot zondag,

Peter

 

10 mei 2005

Ben net terug van een reisje naar Suriname. Daar heb ik ongelooflijk van genoten. Niet alleen in Paramaribo maar ook in het binnenland geweest. Met veel mensen gesproken en uiteraard ook over de komende verkiezingen. Veel enthousiaste mensen ook die geloven in de mogelijkheden en kansen voor Suriname.

Vindt dus ondertussen veel e-mail op mijn bordje met tips en suggesties. Waarvoor mijn hartelijke dank. Ik heb van Chris van der linden de tip gekregen om www.omiworld.org op de link-pagina op te nemen. Dat heb ik gedaan. Voor de surfers onder ons die een kijkje willen nemen in de wereldwijde Oblaten familie een must.

Jan Egelmeers wil een keer een bijeenkomst organiseren in een gezellige uitspanning in Valkenburg met voorafgaand of aansluitend een wandeling naar Ravensbos. Het is evident dat ik dit initiatief wil aanmoedigen en kondig alvast aan dat ik er bij zal zijn. Zo gauw daar een datum voor komt, zal ik het bericht doorgeven.

Ook Gerard Jansink en Jos van Neer: bedankt voor de positieve reacties en ook voor Gerard heb ik op de link-pagina wijzigingen aangebracht.

Blijf ook het forum in de gaten houden, zo nu en dan komt daar toch een bijdrage op.

Een lekker voorjaar toegewenst,

Peter van Velzen

 

 

20 april 2005

Hierbij melden we dat Sjef Engering met veel plezier ook een bijdrage heeft geleverd . Met dank aan Sjef. Natuurlijk wil hij ook graag een reactie en je vindt derhalve zijn e-mailadres op de pagina. Voor een meer algemene opmerking is een bijdrage voor een discussie op het forum ook welkom.

Met de beste wensen,

Peter van Velzen

 

13 april 2005

Beste Ex-Ravensbosschers

De lente in de lucht, pollen rondom. Dit ruikt naar energie. Ik kwam dus een paar sites tegen met wandel en fietsroutes in Limburg. Ik heb deze geplaatst op de Linkspagina. De rest wijst zich vanzelf. Het behoeft geen betoog hoe mooi het Geuldal in deze tijd kan zijn.

Verder heb ik de site toegevoegd van de huidige huurders , het multifunctionele centrum. Deze geven een toelichting op het waarom en hoe aangevuld met een paar aardige foto's. Hoe de situatie is op dit moment is niet helemaal duidelijk want het centrum wordt geplaagd door de brandweer. Er zijn etages afgekeurd en met name de gastenverblijven. Geeft te denken. Er zijn nooit ingrijpende verbouwingen geweest en is de brandweer ooit wel eens eerder komen kijken ?

Sjef Engering, ooit voor een jaartje assistent-prefect op
Ravensbos (1966), zal op 15 mei vanuit de KRO-studio zijn medewerking
verlenen aan het programma "Adres onbekend".
Hij doet speciaal een oproep aan oud-Duivenaars. Mogelijk komt ook
Ravensbos aan de orde.Het programma "Adres Onbekend" wordt rechtstreeks uitgezonden (12.00-14.00 uur via Radio 2) vanuit het AKN-gebouw. (AKN staat voor AVRO, KRO en NCRV.)


Ondanks de kleine opkomst was het toch ook de laatste keer weer de
moeite waard in Cafe Eijlders in Amsterdam.
Mogelijk is de opkomst op 5 juni, vanaf 13 uur groter, het café te klein, en de ontmoetingen roerend. Vast wel! Zetten jullie dat nog even in de agenda ?

 

Jan Bruggers stuurde me enige tijd geleden de onderstaande foto. Een fantastisch tijdsbeeld komt eruit naar voren en is tevens kenmerkend voor de laatste jaren van Ravensbos (72-75). Diegenen die zich hier herkennen of weten wie het zijn , we horen het graag. Met dank aan Jan. Kijk zelf ook nog eens op zolder en stuur me een foto. Je maakt kans op de foto van de maand aandacht!!

Groeten, Peter van Velzen.

 

 

 

.

 

ttp://www.eijlders.nl/lokatie.htmwillem.reijnders@falw.vu.nl