Untitled Document

 

 

 Fotoalbum/Reunie2010/Auteursrecht reacties

FotoArchief / Misbruik/ Reacties Pater worden!

Wat is nieuw?

Donderdag 5 oktober 2017

Uit veiligheidsoverwegingen hebben we de site gescreend en hebben we afbeeldingen verwijderd. Deze pagina is vervolgens verkleind en is het deel vanaf 2014 op\

een aparte pagina terug te vinden. Ook hier geen afbeeldingen. Sober dus, maar wel veilig

groetjes,

peter

Maandag 4 september 2017

Terug van vakantie. Ik volg de ontwikkelingen in de wereld op hoofdlijnen net zoals jullie waarschijnlijk doen:

verwoestende klimaatverandering

de toenemende (geplande)ongelijkheid tussen rijk en arm,

toenemende migatie van zuid naar noord (Mexico, Lybie, Tunesie,Libanon,)

veranderingen in de wereld-orde (amerika ,rusland,china)

strijd om de controle over laatste fossiele energiebronnen

strijd om/ de roof van cruciale grondstoffen in Latijns Amerika en Afrika

genocide golven in midden-oosten, myamar, minderheidsvolken in Ethiopie, Amazone gebied, Indianen (Dakota Pipeline), Inuit en Meti

de succesvolle workshop hoe wordt ik een democratische gekozen dictator en welke lessen trek ik uit het verleden ?

de dreigende controle over de volkeren door AI (artificial intelligence)

de genocide in Jemen door Saudi Arabia

enz.

Groetjes, Peter

 

Donderdag 6 juli 2017

Van Willem Rijnders kreeg ik het bericht doorgestuurd van het overlijden van Jan de Boer.

Op 02-07-17 15:15 heeft Maurer, Kick geschreven:

    Beste Wim,

    Afgelopen vrijdag is m'n zwager Jan de Boer overleden. 20 jaar geleden werd bij Jan een bloedziekte geconstateerd.

    De laatste twee jaar was Jan heel erg vermoeid. Sliep s'middag 3-4 uur en s'avonds van 21.00 tot s'morgens. Hij kreeg bloedtransfusies waarna hij weer opleefde.

De transfusies waar eerst maandelijks en werden op den duur wekelijks. Vier weken geleden is Jan nog met z'n vrouw en bevriend stel naar Londen geweest.

In een rustig tempo heeft hij daar rond gelopen en erg genoten. Twee dagen na z'n thuiskomst is Jan naar het ziekenhuis overgebracht. De bloedtransfusie had geen effect meer.

Hij is vrijdag 23 juni thuis gekomen om daar afscheid te nemen van iedereen en dus een week later overleden

    Ik wilde het je graag vertellen omdat ik de vernieuwde kennismaking destijds  van Jan, jou en de andere Valkenburg-gangers wel bijzonder vond.

    We spreken nog een keer af om een rondje te fietsen.
    Groeten Kick

 

 


 

Donderdag 9 maart 2017

Even wat nieuws. Ik had op het blog geschreven dat Ravensbos zou worden verkocht. Jo Rodiger heeft daarop gereageerd en aangegeven dat dat niet het geval is . Ravensbos staat niet te koop. Integendeel. Ze willen graag investeren en nieuwe plannen ontwikkelen om Ravensbos weer kleur te geven. Ik heb aangegeven hier blij mee te zijn en wens de familie het allerbeste.

Verder heb ik Studentenhaver-paginaas met 1 pagina uitgebreid. Hier vindt je pdf-files waaronder een onderzoek, gedaan door Pater Rientjes indertijd, over de toekomstmogelijkheden van Ravensbos. De laatste pagina ontbreekt. De slotconclusie is al bekend. Deze pagina heet "Uit den ouden Doos." en dat is het ook. Maar ik was ook blij pdf-files tegen te komen van Martin Schram met wie ik ook heb gewerkt in dezelfde tijd op de Anne Frank Stchting en regelmatig tegenkwam bij onze ontmoetingen met Henk Schram. Van Henk vindt je ook het een en ander terug. Dat geldt ook voor Pater Lotgerink, die mij altijd is bijgebleven over zijn bijbelse interpretatie over sterven en geboren worden, een cyclus die we ook tijdens ons leven meerder malen doorlopen. Ik zie hem nog staan, met gesloten ogen. Verder veel ovelijdensberichten en de geschiedenis van de Oblaten en vergeet niet , dat hoef ik niemand te vertellen: de waarheid kent veel gezichten. Kies maar.

En verder: de kleur van onze aardbol veranderdt geleidelijk aan. Ik lees dagelijks en maak er een spel van de volgende fase te voorspellen. In mijn vrijwilligerswerk is het tegenwoordig done om de ontwikkelingen te bespreken en ik ben blij te ontdekken dat de kring steeds groter wordt en tot mijn verbazing zijn er studenten (Midelbare Scholieren, Tutoren,) een abonnement hebben genomen op De Correspondent en de informatie gebruiken voor hun werkstukken.

Nog een nieuwtje: afgelopen zomer vierden we het bestaan van deze site : 20 jaar: 1996-2016.

Het gaat u allen goed.

 

Woensdag 3 augustus 2016

Om even bij te praten in deze mooie zomer. Volgens de NOS gebeurdt er maar weinig, is er geen of nauwelijks nieuws. Komkommertijd. Ondertussen gaat ISIS internationaal in tal van landen tekeer, Is Turkye bezig met een transformatie richting het einde van een democratie, worden we dagelijks geconfronteerd met aanslagen en waarschuwen Eurocraten voor een financiele crisis. En dan hebben we het nog niet over de voortschreidende climaatveranderingen en de spanningen in de zuid-chinese zee.

Kommmertijd.

Over deze tijd gesproken. Weinig of geen nieuwe berichten van oud studenten. Nu zijn de meesten uiteraard behoorlijk oud, hebben we een scheiding der geesten doorgemaakt rond themaas als sexueel misbruik, wordt de site nog wereldwijd gevolgd, maar toch. Ik heb weer voor een jaartje bijgetekend met veel plezier. Elke foto heeft een verhaal, mooi of verdrietig, als het maar een plek heeft.

Nog een paar belangrijke mededelingen:

Gerard Bouwmeester heeft een nieuw e-mail adres: g.bouwmeester195ʀ@gmail.com.eIs Jene van Moorsel jarig gweest en wil ik hem bij deze van harte feliciteren.

De eigenaar van Ravensbos is overleden. Het bericht is mij toegestuurd. Mijn condoleances zijn hierbij voor de familie en wens ik hen sterkte bij het verlies. We denken met dankbaarheid nog steeds terug aan de mogelijkheid die ons werd gegeven om in 2010 een Reunie te houden op Ravensbos.

Woensdag 23 december 2015

 

Ik wens jullie ook allemaal een gezond en hopelijk levenslustig nieuw jaar toe. Het afgelopen jaar hebben we afscheid moeten nemen van Jos van Neer. Gewoon te vroeg. Wat overigens voor ons allemaal geldt als het zover is. Van Frans Polman en Geert Geraedts een kerstwens gekregen. Zoals je ziet , ik schilder nog graag en geef ook elke zaterdag schilder-workshops op het Weekend College, pleeg mantelzorg , huiswerkbegeleiding , ben lid van de buurtcommissie, stem links, praat links en zou moeten oefenen met pijl en boog om in tijden van rampspoed te overleven. Weet iemand trouwens of de oblaten betrokken zijn geweest bij de culturele genocide op de metis- en inuit-bevolking in Canada? Ik was van plan om daar missionaris te worden, maar dat ging niet door. Gek eigenlijk. Wat zou ik hebben gedaan? Om over na te denken.

Fijne dagen en een hoopvolle start in het nieuwe jaar.

Peter van Velzen

Maandag 12 oktober 2015

Vrienden,

Het is stil geworden rond Ravensbos. Ouder en wijzer geworden misschien en minder mobiel. In ieder geval hoop ik dat we allemaal genieten van ons (naderende) pensioen. De wereld om ons heen is behoorlijk in beweging en voor wie dat wil, stoppen we er tijd en energie in voor discussie, standpunten, misschien actieve betrokkenheid. Misschien betrokken bij armoedebestrijding, hulp aan daklozen, uitgeprocedeerde asielzoekers, opvang van vluchtelingen, taalles, schuldhulpverlening, of gewoon het geven van een luisterend oor aan ouderen of zorg voor eigen ouders. Misschien is op Ravensbos de kiem gelegd voor die actieve betrokkenheid, misschien hebben sommigen van ons het gevoel dat de cirkel rond is, na vele omwegen.

Zou zomaar kunnen. In dat geval is omzien in verwondering een moment van bezinning en naar ik hoop zelf-acceptatie omdat we in wijsheid zijn gegroeid en een steun kunnen zijn voor anderen.

De site wordt nog druk bezocht en dus reden om nog even door te gaan.

Met vriendelijke groeten,

Peter van Velzen

 

 

 

 

 

SiteLock